Velkommen Bonus information Kontakt Login

På denne side kan du få lidt mere bonus information!

La Chighana er medlem af Dansk Kennel Klub
Hjemmeside

og Dansk Retriever Klub.
Hjemmeside

- med tilknytning til Labrador Retriever
Hjemmeside

Som udgangspunkt er hvalpe herfra 99% renlige når de flytter ud til en ny familie, og de har lært at gå i hundesnor, og har fået den vigtige hvalpe prægning ind med modermælken 🤭

De vil være vant til husets andre hunde og katte, og de vil have mødt heste, høns og kaniner jeg har omkring mig på martriklen. De har prøvet at køre med i bilen imens de har siddet i et sikkert hundebur. Og derudover har de fået muligheden for at blive krammet, nusset og kysset på, af børn samt øvrige besøgende.

Hvalpene opdrættes inde - og er alle en del af familien. De har dog lært at være ude i en større hundegård i de timer på døgnet vejr og vind tillader det.

Når tiden tillader det, bliver alle husets blivende hunde trænet. Det være sig alm. lydighedstræning, jagttræning, sportræning, samt udstillingstræning. Hundene trænes individuelt og i flok.

Alle hunde fodres med råfoder (rent kød) fra VOM og eller tørfoder fra Eukanuba. Dog fodres hvalpe som skal ud i andre familier med tørfoder fra Eukanuba. Et kvalitets foder jeg er MEGET glad for at bruge til mine hunde, og som jeg meget gerne ser evt. hvalpekøbere fortsætter med. Om ikke andet, så i hvertfald over en periode hvor det blandes op med hvalpekøbers foretrukne foder, således at hvalpenes maver kan vænne sig til det nye foder over en periode.

Hvalpene starter med at få serveret foder opblødt i vand, med en smule A38 og torskerogn når de er mellem 3-4 uger gamle, og fodres 5 - 6 gange dagligt. Når de er ca. 6 uger gamle bliver de fodret ca. 4-5 gange dagligt, hvor af foderet ikke er opblødt med andt end vand. Dette foder jeg benyter er tilsat alle nødvendige næringstoffer, hvorfor intet yderligere tilskud tilsættes. Jeg bestræber mig på, at hvalpene kan spise foderet helt tørt når de er 8 uger gamle. Dog er det vigtigt de ALTID har friskt vand ved siden af. MINE hunde fodres 3 gange dagligt til de er ca. 6 måneder gamle, og derefter 2 gange dagligt resten af livet.

Hvalpene får deres første ormekur når de er 3 uger gamle, igen når de er 5-6 uger gamle og den sidste ormekur inden de flytter ti en ny familie som 8 ugers hvalpe. De har fået deres første vaccine som 8 ugers ligeledes inden de flytter. Og skal så have en vaccine igen når de er 12 uger.


Hvalpene har naurligvis stambog fra Dansk Kennel Klub, og vil være ID mærket med microchip. Jeg sørger for at både Dansk Kennel Klub og Dansk Hunderegister ejerskifter hvalpene til deres nye familie.

ALLE hvalpe herfra bliver solgt med DKK´s købsaftale!

Jeg bruger ikke blot én bestemt dyrlæge, men derimod flere forskellige annerkendte dyrlæger som er specialister indenfor hvert sit felt. Det gælder lige fra reproduktion, til røntgen,øjenlysning og til almene vetarinære undersøgelser og evt. behandlinger.

Jeg følger naturligvis avlsrestriktionerne som er indenfor racerne, og derfor er alle Labrador Retrievere her HD og AD fotograferet, inden de indgår i mit opdræt, ligesom de også er øjenlyst. Udover at det er et krav for racen, så er det også vigtigt for mig, at sundheden er i orden på mine hunde. Hvorfor det også er vigtigt for mig at kommende hvalpeejere indvilger i, at lade ders Labrador Retriever herfra blive HD og AD fotograferet når den er omkring 12 måneder gammel. Grunden hertil er, at de hunde jeg benytter i mit opdræt alle i generationer er HD og AD fotograferet. På den måde kan jeg hele tiden holde mig ajour med hundenes sundhed, ligesom det også er tilfældet for mine opdrætter kollegaer hvorfra jeg benytter deres hanner i opdrættet. Ligeledes er det godt for hvalpekøber, at vide, når hunden er 12 måneder gammel, om den er fin i sine hofter og albuer, så man kan tilrettelægge dens videre træning i takt med dens vækst.

Jeg er ALTID behjælpelig med hvad der måtte være af spørgsmål når det drejer som en hund herfra mit opdræt. Det kan være alt lige fra foderråd, træningsråd, anbefalinger mm.

Jeg bor ikke stort, smukt og prangende, men det vigtigeste for mig er nu også, at det er hundene som er i centrum, og dem som har min første prioritet, Og den prioritet går jeg IKKE på kompromis med.